OBOSturneringen

turneringen

En sosial turnering

– Gode og mange gressbaner i Ankerskogen og mulighet til å være sosiale sammen med egne og andre lag. Det er Christian Brinchs svar på spørsmålet om hvorfor Korsvoll IL fra Oslo år etter år kommer tilbake til Storhamar Fotballs Maxi-turnering.

Det er også flere faktorer som gjør at nettopp Korsvoll har blitt en fast gjest i Hamar den siste helgen i august hvert år.

– Hadde det bare vært snakk om å spille fotballkamper, hadde vi ikke behøvd å dra til Hamar, siden det er nok av lag i Oslo-området. Men dette er en fin måte å skape noe sosialt i vår klubb på. Vi drar alltid med mange lag, og ligger på samme skole. Det blir nesten som en familietur, og avstanden fra Oslo til Hamar er jo også overkommelig selv for de minste spillerne, sier Brinch. Han er styremedlem i Korsvoll IL i tillegg til å ha flere år bak seg som trener og lagleder for Jenter 2005.

Selv om Maxi-turneringa er så stor at de mer enn 300 lagene spiller kamper i forskjellige deler av Hamar,  trekker Brinch spesielt fram forholdene og miljøet ved banene i Ankerskogen som høydepunktet for sin egen del.

– Det er alltid vanskelig å bestemme seg for hvor vi skal dra på turnering, men at femmer- og sjuerfotballen arrangeres på gressbanene i Ankerskogen er helt nydelig. Jeg vet ikke om det er så mange andre steder i landet som har et så stort område med gressbaner så sentralt plassert i byen. Det gir Maxi-turneringa en kjempefordel, og er viktig for en breddeturnering, mener Christian Brinch.

Storhamar Fotball har arrangert Maxi-turneringa så lenge at folk i klubben selv ikke er helt sikre på når det faktisk startet. I løpet av årene har den vokst til å bli blant de største breddeturneringene i Norge. Mye av årsaken til suksessen er at den er kompakt, mye av aktiviteten skjer sentralt i byen. Turneringa arrangeres alltid den første helgen etter skolestart, og det er mange forskjellige klubber representert. Muligheten for å møte nye og ukjente lag er derfor stor. Hamar byr også på stabilt innlandsklima, og i de fleste år pleier folk å si at «vi var heldige med været!» På gode og varme sensommerdager er det godt at det er kort vei til Hamars perle – strandområdet ved Mjøsa. Der ligger Norges mest kjente stupetårn, som er blitt kjempepopulært og naturligvis til fri avbenyttelse for alle. Maxi-turneringa er rett og slett en super familieturnering, noe Korsvoll IL har erfart gjennom mange år.

– Vi kommer tilbake gang på gang fordi både barn og voksne trives. I tillegg er det viktig at turneringa har kapasitet til å ta i mot mange. Når vi kommer med ti forskjellige lag er det ikke gitt at vi får overnatting på samme sted. Det har vi fått på Maxi-turneringa, og det har gjort det til en flott sosial tur for oss, sier Christian Brinch.

Meld dere på idag!